Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Чернівцях без посередників

Четвер, 02.05.2024, 16:48
Нерухомість в Чернівцях » 2012 » Вересень » 30 » Квартирні афери (стаття 3)

23:51
Квартирні афери (стаття 3)
Вибір жертви

«Діяльність шахраїв, на думку експертів, спрямована в першу чергу на так звані незахищені верстви населення, до яких ставляться самотні старі, люди, що страждають наркоманією й алкоголізмом, недієздатні або обмежено дієздатні інваліди, діти-сироти, виховані в дитячих будинках.

Найчастіше лиходії переоформляють їхні квартири за дорученням на яку-небудь підставну особу або по підробленому паспорту переписують на себе. Так було одного разу, коли допитлива покупниця звернула увагу на те, що в жінки-продавця щось не в порядку зі світлиною на паспорті: на попередньому знімку особа чиста, а на другому — родимка на щоці. Ця, здалося б, дрібниця змусила покупця звернутися в міліцію. А там уже й з’ясувалося, що дійсна власниця продаваної житлоплощі втоплена, а від її імені діє недбало загримований двійник.

Колишніх власників виписують із квартири й переселяють у віддалені райони, найчастіше за межами міста, у найкращому разі в сільський напівзруйнований будинок.

«Звичайно отримані таким шахрайським шляхом квартири продаються за цінами нижчими від ринкових, — розповідає Ірина Шугурова, заступник генерального директора «Міель-Брокеридж» по правових питаннях. — Тому необхідно бути особливо уважним при перевірці об’єктів, продаваних за дорученням або за заниженою, стосовно існуючого на теперішній момент середньому рівню цін, вартістю.

Безумовно, не можна стверджувати, що будь-який переїзд літньої людини може бути пов’язаний із шахрайством. Ситуації, коли люди похилого віку продають міське житло, щоб переїхати в більш спокійне місце, за місто й одержати в якості доплати гроші, що називається, «на старість», безумовно, можливі, але досить рідкі».

У той же час практика показує, що квартирні аферисти й шахраї відмовляються провертати різного роду махінації з людьми вольовими, із сильним і незалежним характером. Мало шансів стати об’єктом нападу на їхні гроші й квартиру в людей заможних, зі зв’язками в чиновницьких колах і правоохоронних органах.

Шахраї знають, що змусити таких власників на продаж квартири й перехитрити їх у процесі угоди — завдання важке й практично нездійсненна, і найчастіше це закінчується для аферистів тюремною камерою.

Але якщо все-таки клієнт клюнув на гачок шахрая й у результаті виявився обманутим, рецепт простий і очевидний: негайно звертатися в поліцію й прокуратуру й, якщо це ще можливо, бігти до місцевого реєстру із заявою про припинення державної реєстрації угоди. А з іншою заявою — у банк, через який здійснюються розрахунки, із проханням закрити доступ до комірки із грішми.

Але найкраща методика — не чекати, коли завершиться обман, а вживати необхідні дії, спрямовані на профілактику шахрайств. « Звичайно, — підбиває підсумок Олег Самойлов, — самий побита і банальна, але правильна порада: не заощаджувати на професійній ріелторській підтримці.

Ну, а якщо все-таки дуже хочеться зберегти енну суму, принаймні, не варто відмовлятися хоча б від консультаційної допомоги. До речі, уже багато років правові поради продавцям на безоплатній основі дають співробітники більшості провідних агентств нерухомості».

Категорія: Цікаві статті про нерухомість | Переглядів: 1063 | Рейтинг: 4.0/1

ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ