Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Чернівцях без посередників

Неділя, 28.04.2024, 11:07
Нерухомість в Чернівцях » 2012 » Жовтень » 17

З 1 січня 2013 року в Україні почнуть стягувати податки з квартир та будинків. Така законодавча міра, за задумом уряду і має більшість  в парламенті Партії регіонів, покликана допомогти в наповненні місцевих бюджетів. Нагадаємо, що введення податку на нерухомість переносилося  кілька разів. Спочатку передбачалося, що подати буде стягуватися з 1 січня 2012 року, потім нововведення відтермінували до 1 липня поточного року.  Однак щоб не псувати передвиборну картину, влада вирішила «підсолодити» життя українців з 1 січня 2013-го.

Відповідно до чинного Податковим кодексом України об'єктом оподаткування є тільки житлова нерухомість, а платниками -  фізичні та юридичні особи. При цьому якщо житлоплоща знаходиться у спільній частковій власності кількох осіб, платити доведеться кожному  з них.
Якщо говорити про фізосіб, новий податок в першу чергу торкнеться власників елітних квартир, заміських будинків, а також людей, яким належить  кілька житлових об'єктів. Згідно із законодавством, від сплати звільняється тільки власник однієї квартири площею до 120 кв. м або ж  будинки до 250 квадратів. При цьому якщо у громадянина є, наприклад, дві квартири загальною площею до тих же 120 кв. м, за одну на вибір йому таки  доведеться платити. У цьому випадку ставка буде така ж, як і для власників житла розміром 120-240 кв. м - 1% від мінімальної зарплати за квадратний  метр. (Нагадаємо: на 1 січня 2013 мінімальна зарплата складе 1147 грн.) Для власників більш великої нерухомості ставка податку визначена  в 2,7% від «мінімалки».

«Якщо людина вирішила придбати квартиру більше 120 кв. м або будинок більше 250 кв. м, то йому в будь-якому випадку доведеться платити податок. Але розмір збору  на тлі вартості об'єкта в сотні тисяч доларів неістотний. Тому на попит елітного житла даний податок не вплине », - зазначив  в розмові з «ВВ» Сергій Костецький, фахівець з маркетингу SV Development. У багатьох країнах оподаткування нерухомості є одним  з ключових джерел доходу міської скарбниці. Наприклад, у США на нього припадає 71% грошових надходжень, у Франції - понад 50%. Зате в  Росії надходження від податку в 2010 році склали всього лише 18%. Причому основними недоліками фахівці назвали мізерний розмір податі  і те, що платіжне тягар все одно розподіляється на жителів країни несправедливо. Як і у нас, в Росії немає жорсткої диференціації за місцерозташуванням  об'екта.Незавісімо від достатку, українці постараються ухилитися від сплати податку. «Ймовірно, буде використовуватися кілька схем. Наприклад,  в Італії половина будинків - це недобуд: там немає частині фасаду або останнього поверху ... Підозрюю, що і у нас візьмуть цей спосіб на озброєння:  будинку роками будуть знаходитися в 99% готовності. Також можна розділити права власності на об'єкт або якщо у платника податків декілька  квартир, то зайві квадрати можна на когось переоформити, - міркує юрист Василь Мірошниченко. - При цьому, щоб уникнути неприємних  інцидентів, слід подумати, на кого оформляєш своє майно ».

Так як «зайві» квартири найчастіше здаються внайми, то до середини 2013 року вартість оренди може зрости. Як відзначають експерти, орендодавці  спробують перекласти податок на орендаря, але результативність цього кроку буде прямо залежати від платоспроможного попиту. Тому  ціни злетять в першу чергу у великих містах. До 1 липня 2013 податкова служба зобов'язана письмово повідомити платника, скільки і за  що йому потрібно викласти. Після чого володар зайвих метрів повинен протягом 60-ти днів перерахувати гроші. У разі прострочення платежу до 30  днів штрафні санкції становитимуть 10% від суми податку (або від суми заниження), якщо ж понад місяць - то 20%. В цілому податок на нерухомість  буде платитися один раз на рік.

джерело
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Трьохкімнатна квартира по вул. Хмельницького, 3/4, заг. площа 103 м2, кухня 13 м2, два балкони, євроремонт, індивідуальне опалення, металопластикові склопакети. Ціна 90 000 $
Безкоштовні оголошення: Трьохкімнатні квартири в Чернівцях |

Продам 2-кімнатну квартиру в гуртожитку по вул. Бережанській. 5/5 п, район Пивзаводу, 36 кв.м., бойлер, дом. телефон, нові вхідні та міжкімнатні двері, окремі зручності, спільна кухня, 1 власник, тихий та затишний район. 23 000 у.о.
Безкоштовні оголошення: Двохкімнатні квартири в Чернівцях |

продам житловий будинок здатний для проживання (потребує невиличкого косметичного ремонту) в м.Сокиряни по вулиці Дружби, 62 з присадибною ділянкою 0,10га, з літньою кухнею, з господарськими пристройками,підвал, гараж, криниця у дворі, з автономним газовим опаленням, стаціонарним телефоном розташування майже в центрі районного центру близько до базару, а також продам земельну ділянку з не добудованним житловим будинком по вулиці Могилівська, 39а, розмір ділянки 0,06 га є молодий сад,будинок знаходиться по трасі на Молдову попри будинок проходить газопровід, водопровід, напроти криниця

Продам земельну ділянку смт.Лужани Кіцманського району Чернівецької області, 0,16 га під забудову, дуже гарне місце, ціна за домовленістю

Продам 4-х кім. квартиру, панелька, загальна площа 77,5 м²
Безкоштовні оголошення: Чотирьохкімнатні квартири в Чернівцях |

Здаємо в оренду складські, офісні, приміщення
та гаражі від 35 кв.м.. Зручний заїзд, територія охороняється
цілодобово. Ціна договірна