Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Чернівцях без посередників

П`ятниця, 19.04.2024, 14:45
Нерухомість в Чернівцях » Архів матеріалів

З 1 січня 2013 року вступив у дію новий для української податкової системи вид місцевого податку - так званий податок на нерухомість. Необхідно відзначити, що даний податок згадувався ще в Законі "Про систему оподаткування" в редакції Закону України N 3904-12 від 02.02.1994 року, але так і не був реалізований до моменту прийняття Податкового кодексу України.

У Податковому кодексі України податку на нерухомість присвячена стаття 265 "Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки", однак його введення згідно з Прикінцевими положеннями передбачалося законодавцем з січня 2012 року.

Надалі введення податку було відкладено до 1 липня 2012 року, а потім - до 1 січня 2013 року, оскільки багато експертів неодноразово наполягали на необхідності розробки абсолютно нової концепції цього податку, яка б відповідала економічній природі податку на нерухомість і особливостям об'єкта оподаткування.

На жаль, жоден із запропонованих законопроектів так і не був прийнятий і, відповідно, з 1 січня податок на нерухомість "заробив" в споконвічно запропонованому авторами Кодексу варіанті з усіма його спірними моментами.

... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

АЗС ТЕРМІНОВИЙ ПРОДАЖ на трасі міжнародного значення ЧОП-СТРИЙ-ЧЕРНІВЦІ.Розрахунок можливо розстрочка

... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: нежитлові приміщення в Чернівцях |

Продається 3-х кімнатна квартира в Глибоці, по вул.Івана Бойка, "чешка", 3 поверх. Ціна договірна

За прострочення платежів з податку на нерухомість, який вводиться з 1 січня 2013 року, передбачені штрафні санкції.

Як повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС В'ячеслав Бусарєв, що фізособи повинні сплатити податок протягом 60 днів з моменту отримання повідомлення. При простроченні платежу на 30 днів передбачені штрафні санкції у розмірі 10% від суми нарахування, більше 30 днів - 20% від суми податку.

"Припускаємо, що люди можуть не сплатити вчасно. Передбачені фінансові санкції, якщо після 60 днів після вручення повідомлення податковою службою громадянин податок не сплатив, за 30 днів перевищення сума становить 10% від суми платежу, понад 30 днів - 20% від суми платежу" , - сказав директор департаменту.

Разом з тим він повідомив, що громадяни з низькими доходами можуть звертатися в податкові органи з проханням про розстрочку платежу, рішення про надання якої буде прийматися в індивідуальному порядку.

"Виходячи з розрахунків, які є на сьогоднішній день, середня сума виплат - 300 грн в рік за квартиру середньої житлової площі і будинок середньої житлової площі - 800 грн на рік. Ми розглядаємо питання звернення громадян, за якими ми будемо приймати рішення. Механізм ( розстрочки. - Ред.), який буде залишатися, існує ", - сказав директор департаменту.

В. Бусарєв нагадав, що не обкладаються податком для фізичних осіб квартири площею не більше 120 кв. ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Менше ніж через тиждень набуває чинності новий податок на нерухомість. За багатокімнатні квартири, просторі особняки і пентхауси доведеться  доплачувати. Правда, що саме буде вважатися розкішшю, поки неясно: жила чи загальна площа. Головну небезпеку експерти бачать в тому, що  податок не прив'язаний до ціни квартири або будинку. Є думка, що ці нюанси можуть зіпсувати хороше починання, переплачувати доведеться не власникам колекцій заміських вілл, замків, басейнів, а сільським жителям і орендарям квартир.

Домашня будівля

Експерти ринку житла до останнього не вірили, що податок на нерухомість вступить в силу. В українському законодавчому полі цей збір з'явився  в 2010 році, під час прийняття Податкового кодексу. Однак два роки під різними приводами його переносили. Аналітики навіть заговорили про те, що  податок формальний, і про нього незабаром забудуть. Нерухомість в Україні - священна корова, власники сотень квадратних метрів далі лобіюватимуть  відстрочку нової статті витрат ще багато років. На превеликий подив ріелторів та експертів, з 1 січня 2013 року податок на нерухомість все-таки  запрацює.

Як би там не було, але на початку наступного тижня всім господарям квартир площею більше 120 квадратних метрів і приватних будинків просторіше 250 «квадратів»  можна брати папір, ручку і вираховувати свій щорічний платіж. За кожне перевищення максимальної неоподатковуваної податком площі житла доведеться  заплатити 1% мінімальної зарплати, встановленої на початок звітного року. У держбюджеті-2013 «мінімалка» з 1 січня не повинна бути менше  1147 грн, тобто за кожен «додатковий» квадрат власникові нерухомості доведеться віддати державі 11,5 грн. Простіше кажучи, в квартирі  площею 132 кв. м «зайвими» будуть вважатися 12 «квадратів». І раз на рік за таке житло доведеться заплатити 138 грн. Аналогічна схема  застосовується до обчислення податку з житлового будинку, тільки в цьому випадку від наявної площі потрібно буде відняти 250 кв. м.

Одновідсотковий податок застосовується не для всіх. Особливо заможним українцям, у власності яких є квартири та будинки просторіше 240 і 500  кв. м відповідно, доведеться за кожен метр перевищення платити 2,7% мінімальної зарплати (з 1 січня 2013 року - 30 грн). Втім, таких хором  в нашій країні небагато, запевняють експерти з нерухомості. Точніше, квартир по 250-300 «квадратів» у великих містах одиниці, а точний  облік кількості величезних будинків ніхто не веде. Більша частина з них перебувають за межею міста, і ще в момент введення в експлуатацію вони були  оформлені далекоглядними власниками як садові або дачні будинки. Відповідно, з нового року вони випадають зі списку об'єктів оподаткування.  Крім того, податок на нерухомість не платитимуть багатодітні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та сім'ї з прийомними дітьми, які виховують  більше трьох малюків.

Нове планування

Податок торкнеться не тільки господарів многометражного житла, але і власників декількох житлових об'єктів, площа кожного з яких окремо під  оподаткування не потрапляє. Приміром, якщо у людини є дві квартири по 60 «квадратів», за одну з них він не буде платити нічого,  але за другу йому нарахують 690 грн (метраж множимо на ставку в розмірі 1% мінзарплати). «Податок розраховується по кожному об'єкту нерухомості,  незалежно від того, скільки їх у власника, - пояснює юрист юрфірми «Василь Кісіль і партнери» Наталія Доценко-Білоус. -  При цьому можливість не платити дається тільки на одну квартиру або будинок за умови, що їх площа вписується в пільгові рамки. Для другого,  третього, п'ятого та десятого житла податок поширюється на всю площу. Це і є головний принцип податку на нерухомість. Був визначений  стандарт: один власник має право на одну квартиру площею до 120 кв. м або будинок до 150 кв. м. І все, що більше - вже розкіш ».

В результаті під податковий прес потрапляють так звані рантьє - люди, які володіють великою кількістю житла у великих містах  країни і живуть з доходу від здачі власності в оренду. Ріелтори кажуть, що в столиці, приміром, є господарі десяти квартир, в кожній з  яких живуть орендарі. Саме на них господарі і перекладуть новий податок. Це означає, що з нового року і так недешева оренда квартир може  подорожчати ще на пару сотень гривень на місяць. Втім, проблеми з кількістю житла легко вирішуються за допомогою юристів. «Зайву» квартиру  або будинок досить подарувати дітям, онукам чи іншим близьким родичам. Правда, в спішному порядку зробити це все одно не вдасться. За  словами президента Союзу фахівців з нерухомості України Олександра Рубанова, з нового року через нові правила реєстрації права власності &n ... Читати далі »

Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Продам гараж 2-х поверховий в кооперативі "Електрон"
Безкоштовні оголошення: гаражі в Чернівцях |

Продам господарство в селі Топорівці. БУДИНОК, КУХНЯ, КРИНИЦЯ, ГАРАЖ, ПІДВАЛ, СТАЙНЯ. СТОДОЛА, КУРНИКИ, ГОРОД, будинок газофікований і приватизований

... Читати далі »

приміщення вільного призначення, в приміщенні є гідромолот токарний станок кузня


Безкоштовні оголошення: нежитлові приміщення в Чернівцях |

Квартира на три кімнати в панельному домі р-н Фастівської 48 000 без посередників. Завнішньо оброблені шви. Поміняни всі окна та балкон на німецький металопрофіль. Зроблена вся сантехніка + можливо з гаражом


Безкоштовні оголошення: Трьохкімнатні квартири в Чернівцях |

10 соток землі + Будинок монолітно-каркасного методу будування
1-й поверх:хол, зал(в залі вихід на камін)), топочка, гостинна, сантихнічні примішення, кухня з верандою, що виходить в сад- на веренді шашлична
2-й поверх - 3 спальні сантехнічні приміщення
Проектна документація вся на будинок та землю - комунікації на участку
Можливо на 2-х господарів. Роботи продавжуються. Ціна 140 000 у.о.



... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: продаж будинків в Чернівцях |

2-х кімнатна квартира (56 м.кв) в м.Чернівці, біля дріж.заводу на другому поверсі двоповерхового будинку (будинок на 4 сім'ї). Без зручностей (можливо провести), газове опалення, вікна металопластикові, двері броньовані. Є прибудови: баня 7х7 м, 2 сарая, літня бесідка
Безкоштовні оголошення: Двохкімнатні квартири в Чернівцях |

продам будинок літню кухню і недобудова на 30сотих. Одноповерховий будинок 3 кімнати кухня недобудована вана кімната , газ світло вода. літня кухня 2 кімнати. недобудова в 2 поверха, сад



с.Багна Вижницький р-н вул головна документи,вул.газифікована, електромережа на території,для забудови 0,29, для сільгосп угідь окремо 0,30. Ціна договірна

Продам 4-х кімнатну квартиру, жилий стан, цегляна вставка, 9/9, вул. Головна (р-н Депоту) 58000 $ Терміново!
Безкоштовні оголошення: Чотирьохкімнатні квартири в Чернівцях |

продам земельну ділянку. с. Дністрівка, Кельменецький район, Чернівецька обл., 0,105 га. ціна договірна

Здам в довгострокову оренду офісні приміщення 150 кв.м та складські приміщення 120 кв.м. Індивідуальне опалення, охорона, зручності, можливість заїзду та власної стоянки



З 1 січня 2013 року в Україні почнуть стягувати податки з квартир та будинків. Така законодавча міра, за задумом уряду і має більшість  в парламенті Партії регіонів, покликана допомогти в наповненні місцевих бюджетів. Нагадаємо, що введення податку на нерухомість переносилося  кілька разів. Спочатку передбачалося, що подати буде стягуватися з 1 січня 2012 року, потім нововведення відтермінували до 1 липня поточного року.  Однак щоб не псувати передвиборну картину, влада вирішила «підсолодити» життя українців з 1 січня 2013-го.

Відповідно до чинного Податковим кодексом України об'єктом оподаткування є тільки житлова нерухомість, а платниками -  фізичні та юридичні особи. При цьому якщо житлоплоща знаходиться у спільній частковій власності кількох осіб, платити доведеться кожному  з них.
Якщо говорити про фізосіб, новий податок в першу чергу торкнеться власників елітних квартир, заміських будинків, а також людей, яким належить  кілька житлових об'єктів. Згідно із законодавством, від сплати звільняється тільки власник однієї квартири площею до 120 кв. м або ж  будинки до 250 квадратів. При цьому якщо у громадянина є, наприклад, дві квартири загальною площею до тих же 120 кв. м, за одну на вибір йому таки  доведеться платити. У цьому випадку ставка буде така ж, як і для власників житла розміром 120-240 кв. м - 1% від мінімальної зарплати за квадратний  метр. (Нагадаємо: на 1 січня 2013 мінімальна зарплата складе 1147 грн.) Для власників більш великої нерухомості ставка податку визначена  в 2,7% від «мінімалки».

«Якщо людина вирішила придбати квартиру більше 120 кв. м або будинок більше 250 кв. м, то йому в будь-якому випадку доведеться платити податок. Але розмір збору  на тлі вартості об'єкта в сотні тисяч доларів неістотний. Тому на попит елітного житла даний податок не вплине », - зазначив  в розмові з «ВВ» Сергій Костецький, фахівець з маркетингу SV Development. У багатьох країнах оподаткування нерухомості є одним  з ключових джерел доходу міської скарбниці. Наприклад, у США на нього припадає 71% грошових надходжень, у Франції - понад 50%. Зате в  Росії надходження від податку в 2010 році склали всього лише 18%. Причому основними недоліками фахівці назвали мізерний розмір податі  і те, що платіжне тягар все одно розподіляється на жителів країни несправедливо. Як і у нас, в Росії немає жорсткої диференціації за місцерозташуванням  об'екта.Незавісімо від достатку, українці постараються ухилитися від сплати податку. «Ймовірно, буде використовуватися кілька схем. Наприклад,  в Італії половина будинків - це недобуд: там немає частині фасаду або останнього поверху ... Підозрюю, що і у нас візьмуть цей спосіб на озброєння:  будинку роками будуть знаходитися в 99% готовності. Також можна розділити права власності на об'єкт або якщо у платника податків декілька  квартир, то зайві квадрати можна на когось переоформити, - міркує юрист Василь Мірошниченко. - При цьому, щоб уникнути неприємних  інцидентів, слід подумати, на кого оформляєш своє майно ».

Так як «зайві» квартири найчастіше здаються внайми, то до середини 2013 року вартість оренди може зрости. Як відзначають експерти, орендодавці  спробують перекласти податок на орендаря, але результативність цього кроку буде прямо залежати від платоспроможного попиту. Тому  ціни злетять в першу чергу у великих містах. До 1 липня 2013 податкова служба зобов'язана письмово повідомити платника, скільки і за  що йому потрібно викласти. Після чого володар зайвих метрів повинен протягом 60-ти днів перерахувати гроші. У разі прострочення платежу до 30  днів штрафні санкції становитимуть 10% від суми податку (або від суми заниження), якщо ж понад місяць - то 20%. В цілому податок на нерухомість  буде платитися один раз на рік.

джерело
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Трьохкімнатна квартира по вул. Хмельницького, 3/4, заг. площа 103 м2, кухня 13 м2, два балкони, євроремонт, індивідуальне опалення, металопластикові склопакети. Ціна 90 000 $
Безкоштовні оголошення: Трьохкімнатні квартири в Чернівцях |

Продам 2-кімнатну квартиру в гуртожитку по вул. Бережанській. 5/5 п, район Пивзаводу, 36 кв.м., бойлер, дом. телефон, нові вхідні та міжкімнатні двері, окремі зручності, спільна кухня, 1 власник, тихий та затишний район. 23 000 у.о.
Безкоштовні оголошення: Двохкімнатні квартири в Чернівцях |

продам житловий будинок здатний для проживання (потребує невиличкого косметичного ремонту) в м.Сокиряни по вулиці Дружби, 62 з присадибною ділянкою 0,10га, з літньою кухнею, з господарськими пристройками,підвал, гараж, криниця у дворі, з автономним газовим опаленням, стаціонарним телефоном розташування майже в центрі районного центру близько до базару, а також продам земельну ділянку з не добудованним житловим будинком по вулиці Могилівська, 39а, розмір ділянки 0,06 га є молодий сад,будинок знаходиться по трасі на Молдову попри будинок проходить газопровід, водопровід, напроти криниця

Продам земельну ділянку смт.Лужани Кіцманського району Чернівецької області, 0,16 га під забудову, дуже гарне місце, ціна за домовленістю

Продам 4-х кім. квартиру, панелька, загальна площа 77,5 м²
Безкоштовні оголошення: Чотирьохкімнатні квартири в Чернівцях |

Здаємо в оренду складські, офісні, приміщення
та гаражі від 35 кв.м.. Зручний заїзд, територія охороняється
цілодобово. Ціна договірна

Залишилося менше місяця до набрання чинності нового порядку реєстрації нерухомості та права власності на неї. Це друга  спроба ввести правила державної реєстрації майнових прав на нерухомість і їх обмеження. Реформа системи повинна  була початися вже з нинішнього року. Але якщо рік тому і експерти, і чиновники визнавали, що держава не впорався зі своїми  зобов'язаннями та введення нового порядку потрібно переносити (це і було зроблено), то тепер нам, схоже, доведеться звикати до новацій.  Правда, далеко не всі вірять, що їх впровадження пройде гладко. На думку ряду експертів, держава так і не зміг нормально  підготуватися до зміни порядку реєстрації нерухомості. Тому зараз в БТІ вишикувалися черги: люди хочуть оформити необхідні  документи ще за старими правилами.

Нагадаємо, що, відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення та спрощення  процедури державної реєстрації земельних ділянок та прав на нерухоме майно », що набув чинності ще 16 березня 2010 року,  в країні створюється система державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяження, вводиться Єдиний державний  реєстр прав власності на нерухоме майно та автомобілі. Ця система повинна запрацювати з 1 січня 2013 року.

Однак для початку варто уточнити, що ж таке реєстрація права власності на нерухомість. Це процедура внесення відповідних  записів в електронну базу даних - Єдиний державний реєстр прав власності на нерухомість. У ньому міститься вся  інформація про таке майно: історія виникнення права власності, існуючі права, обмеження і припинення майнових  прав на нерухомість.

Реєстрації підлягають лише об'єкти, будівництво яких повністю закінчено та які прийняті в експлуатацію. Така юридична процедура,  як оформлення права власності, дозволяє офіційно зафіксувати факт володіння заявленим нерухомим майном.

На сьогоднішній день інформацією про нерухомості та її власників розпоряджаються реєстратори в бюро технічної інвентаризації.  З нового року цю функцію виконуватимуть 2000 563 реєстратора Державної реєстраційної служби України. Крім того, нещодавно  парламент прийняв закон, згідно якому 6 тисяч 835 практикуючих нотаріусів отримають можливість проводити реєстрацію прав при посвідченні  угод купівлі-продажу нерухомості. Зараз нотаріуси та їх помічники проходять відповідне навчання. В результаті буде здійснюватися  два види реєстрації - первинна і вторинна. Першою стануть займатися держреєстратори, а другий - нотаріуси.

- У територіальних підрозділах нашого відомства будуть реєструвати нову або реконструйовану нерухомість, тобто ту,  яка не була зареєстрована до 1 січня за чинним законодавством, - розповіла перший заступник голови Державної реєстраційної служби України Інна Завальна . - Також держреєстратори будуть оформляти і видавати свідоцтва на право власності на нерухоме майно. Зараз цим  займаються органи місцевого самоврядування. У нас зможуть отримувати свідоцтва та члени житлово-будівельних кооперативів, гаражних,  дачних, які повністю сплатили свої внески.

Нотаріуси будуть проводити одночасно з нотаріальним посвідченням державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно,  яке вже було зареєстровано до 1 січня, відповідно до чинного законодавства, або з'явилося і зареєстровано  після 1 січня. Таким чином, коли людина, що бажає продати свою квартиру, приходить до нотаріуса, той реєструє його право власності  на нерухомість в новому реєстрі, після чого створює нотаріальне посвідчення договору і одночасно реєструє право власності  покупця на це майно.

- Сьогодні реєстрацію прав на будинки, квартири та гаражі виробляє БТІ. Земельними ділянками займаються управління з земельних  ресурсів. А нотаріуси здійснюють реєстрацію іпотек та заборонених до відчуження об'єктів нерухомого майна. З нового року  вся ця інформація буде вноситися до реєстру нерухомості, - підсумувала Інна Завальна.

До речі, днями парламент вніс зміни до Декрету Кабінету міністрів України «Про державне мито», згідно з якими  з 1 січня 2013 року за реєстрацію нерухомості потрібно буде заплатити до бюджету мито у розмірі семи неоподатковуваних мінімумів  доходів громадян, тобто 119 гривень. А за державну реєстрацію іншого майнового права на нерухомість та обтяження  цього права буде стягуватися держмито в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів - 51 гривня.

Хоча ... Читати далі »

Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

З 1 січня 2013 р. оформили купівлю квартири можна буде прямо в нотаріуса всього за пару годин. При цьому в БТІ не треба буде ходити ні до, ні  після операції, якщо того не побажає сам покупець. Про інші нововведення, пов'язаних з купівлею-продажем нерухомості, про це розповіли  в Укргосреестре, який з наступного року стане єдиним органом, що відповідає за тотальну реєстрацію в Україні - від політичних  партій та ЗМІ до земельних ділянок і квартир.

Роль БТІ зводиться до мінімуму

Відпадає необхідність звертатися в БТІ для отримання техпаспорту як до укладання угоди купівлі-продажу нерухомості, так і після. З 1 січня  втрачають чинність деякі нормативні акти, які вимагали продавця надавати на угоді "свіже" техпаспорт, який БТІ виготовляв  протягом 30 робочих днів. Тепер оновлювати техпаспорт потрібно буде тільки за бажанням сторін (фактично - покупця, якщо той незадоволений  документом або знайшов відмінності між тим, що в ньому написано і тим, як виглядає квартира) або в разі, якщо на об'єкті нерухомості були проведені  перепланування. Після укладення угоди покупцю також не доведеться бігти в БТІ, щоб перереєструвати техпаспорт на себе.

Всю операцію можна провести в нотаріуса за кілька годин

Виходячи з вищесказаного, нотаріус залишиться єдиною обов'язковою інстанцією, яку потрібно буде пройти при купівлі нерухомості.  У нього буде комп'ютер з доступом до єдиного реєстру нерухомого майна та його обтяжень, тому він зможе як перевірити об'єкт до продажу,  так і оновити інформацію в реєстрі після завершення угоди.

Вводиться єдиний Державний реєстр речових прав на нерухоме майно

Інформація з усіх нині існуючих кількох реєстрів з 1 січня буде поступово переноситися в єдиний реєстр. У ньому будуть зібрані дані  про власників, про права власності інших речових правах, про що обтяжили, про іпотеку, про податкову заставу, про накладення арешту, а також вся  аналогічна інформація про земельні ділянки. При цьому спеціально проводити перереєстрацію власникам нерухомості не потрібно буде, така  необхідність виникне тільки в окремих випадках, наприклад, при продажу об'єкта.

Укргосреест і фізособи

Зазвичай Укргосреестр (Державна реєстраційна служба України - спеціально створений недавно держорган) не буде брати участь у  угодах купівлі-продажу нерухомості. Але якщо право власності на об'єкт ще не зареєстровано (наприклад, це квартира в новобудові або  давно побудований приватний будинок, який раніше не був офіційно введений в експлуатацію), тоді його власнику необхідно буде відвідати одне  з 583-х місцевих (районних) представництв Укргосреестра. Розмір держмита за реєстрацію поки не затверджений, але попередньо він складе  119 грн. Плата за витяг з Держреєстру імовірно складе 51 грн.

Терміни реєстрації

Реєстрація права власності та інших речових прав на нерухомість в Укргосреестре буде проводитися протягом 14 робочих днів. З 2014 р. планується  скоротити термін до 5 робочих днів (крім багатоквартирних будинків або інших великих об'єктів).

Така ж реєстрація, якщо є обтяження прав на нерухомість, займе 10 робочих днів.

Реєстрація самого обтяження (наприклад, іпотеки) займає 1 робочий день.

Відповідні відмови будуть видаватися в ті ж терміни.

Інформація з держреєстру

Витримка - надається власнику нерухомості або його уповноваженій особі.

Інформаційна довідка - видається на підставі письмового запиту органам державної влади (суду, прокуратури, органам місцевого  самоврядування, МВС, СБУ, ДПСУ і т.д.).

Виписка - її може отримати власник або правовласник. Документ містить інформацію про осіб, які отримали відомості про права та  обтяжили, пов'язаних з об'єктом нерухомості.

Таким чином, в будь-якому із зазначених документів буде міститися інформація про об'єкт нерухомості, але не інформація про її власника

Земельні ділянки

Процедура реєстрації земельних ділянок практично ... Читати далі »

Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Вибір жертви

«Діяльність шахраїв, на думку експертів, спрямована в першу чергу на так звані незахищені верстви населення, до яких ставляться самотні старі, люди, що страждають наркоманією й алкоголізмом, недієздатні або обмежено дієздатні інваліди, діти-сироти, виховані в дитячих будинках.

Найчастіше лиходії переоформляють їхні квартири за дорученням на яку-небудь підставну особу або по підробленому паспорту переписують на себе. Так було одного разу, коли допитлива покупниця звернула увагу на те, що в жінки-продавця щось не в порядку зі світлиною на паспорті: на попередньому знімку особа чиста, а на другому — родимка на щоці. Ця, здалося б, дрібниця змусила покупця звернутися в міліцію. А там уже й з’ясувалося, що дійсна власниця продаваної житлоплощі втоплена, а від її імені діє недбало загримований двійник.

Колишніх власників виписують із квартири й переселяють у віддалені райони, найчастіше за межами міста, у найкращому разі в сільський напівзруйнований будинок.

«Звичайно отримані таким шахрайським шляхом квартири продаються за цінами нижчими від ринкових, — розповідає Ірина Шугурова, заступник генерального директора «Міель-Брокеридж» по правових питаннях. — Тому необхідно бути особливо уважним при перевірці об’єктів, продаваних за дорученням або за заниженою, стосовно існуючого на теперішній момент середньому рівню цін, вартістю.

Безумовно, не можна стверджувати, що будь-який переїзд літньої людини може бути пов’язаний із шахрайством. Ситуації, коли люди похилого віку продають міське житло, щоб переїхати в більш спокійне місце, за місто й одержати в якості доплати гроші, що називається, «на старість», безумовно, можливі, але досить рідкі».

У той же час практика показує, що квартирні аферисти й шахраї відмовляються провертати різного роду махінації з людьми вольовими, із сильним і незалежним характером. Мало шансів стати об’єктом нападу на їхні гроші й квартиру в людей заможних, зі зв’язками в чиновницьких колах і правоохоронних органах.

Шахраї знають, що змусити таких власників на продаж квартири й перехитрити їх у процесі угоди — завдання важке й практично нездійсненна, і найчастіше це закінчується для аферистів тюремною камерою.

Але якщо все-таки клієнт клюнув на гачок шахрая й у результаті виявився обманутим, рецепт простий і очевидний: негайно звертатися в поліцію й прокуратуру й, якщо це ще можливо, бігти до місцевого реєстру із заявою про припинення державної реєстрації угоди. А з іншою заявою — у банк, через який здійснюються розрахунки, із проханням закрити доступ до комірки із грішми.

Але найкраща методика — не чекати, коли завершиться обман, а вживати необхідні дії, спрямовані на профілактику шахрайств. « Звичайно, — підбиває підсумок Олег Самойлов, — самий побита і банальна, але правильна порада: не заощаджувати на професійній ріелторській підтримці.

Ну, а якщо все-таки дуже хочеться зберегти енну суму, принаймні, не варто відмовлятися хоча б від консультаційної допомоги. До речі, уже багато років правові поради продавцям на безоплатній основі дають співробітники більшості провідних агентств нерухомості».

Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Підробки й витівки

Третя група шахрайств — фактичні підробки. У цьому випадку придбане право власності, як правило, не страждає, однак реально куплений об’єкт може суттєво відрізнятися від того, який клієнт планував придбати. Приміром, продається квартира без обробки або, що перебуває в поганому стані. Однак показується покупцеві не вона, а подібна по параметрах і краща по стану, у тому ж будинку.

 Для цього «підставна» квартира попередньо орендується на короткий строк і на ній міняється номер. Покупці, як показує практика, такими «дріб’язками», як перевірка нумерації, у ході оглядів особливо не «заморочуються». Класичний випадок, коли сибіряка-нафтовика, що зовсім не орієнтувався в столичних вулицях, що й бажав купити квартиру на Фрунзенській набережній, заздалегідь перемінивши табличку, привезли на Симоновський вал, не знає хіба що тільки початківець ріелтор. Суть справи в тому, що підставну квартиру нафтовикові успішно й продали. Тобто дивився він квартиру на Фрунзенській, а купив на Симоновському валу.

Нарешті, до «милих витівок» можна віднести досить грубе захоплення чужої житлоплощі. Але ж, дійсно, рейдерські нальоти починаються, видалося б, просто з витівки. А відбувається це так: у комунальній квартирі купується кімната, або, як говорять юристи, частка. Уявимо, що житлове приміщення має декількох власників. Це можливо, приміром, при одержанні квартири в спадщину або в результаті приватизації.

Житлова площа одного власника може бути зовсім незначною, але в силу невеликої кількості квадратних метрів використовувати свою частку по призначенню її власник не має фізичної можливості: не можна адже поселитися, скажемо, на трьох квадратних метрах. Щоб одержати хоч якісь гроші, він готовий продати свою частку нерухомості практично за безцінь. Цим і користуються квартирні аферисти.

Прикупивши, приміром, половину вартості частки однокімнатної квартири за $15 тис., вони починають створювати для інших мешканців нестерпні умови для проживання, найчастіше підселюючи сумнівних родичів у вигляді циган, пьянчуг, бомжів або хронічних скандалістів. І адже нікому не поскаржишся: усе відповідає чинному законодавству. Жертвою стає другий проживаючий у квартирі власник. Вихід один — роз’їжджатися. На що й роблять основний упор шахраї.

Квартира продається за $150 тис. і зазначена сума ділиться нарівно між власниками-мешканцями й власниками-аферистами. У підсумку останні дістають прибуток, рівний $60 тис.

Втім, до всіляких «милих витівок», головною з яких є так звана «схована комісія», можуть прибігати й працюючі на законних підставах ріелтори. Мова йде про одержання брокером додаткового, погодженого з покупцем прибутку, одержуваного за рахунок утаювання від клієнта інформації про реальну ціну угоди. Тобто ріелтор при цьому, по суті, краде гроші у свого замовника.

Природно, що подібне злодійство можливе лише у випадку, коли інформація про реальні параметри угоди схована від клієнта. Тому якщо ріелтор перед переглядом багатозначно закочує ока й таємничим шепотом лопоче, мов, «про ціну ні слова», саме час насторожитися…

Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Обман на ринку вторинної нерухомості був присутній ще з радянських часів. У країнах СНД він отримав ще більший розмах. Цей факт підтверджують і незалежні дослідження.

Так, 27% опитаних власників відповіли, що найбільше їх лякають дії квартирних шахраїв. І насправді, не тільки чорні маклери, але й «білі» ріелтори при зручному випадку прибігають до обману своїх клієнтів. І не варто думати, що якщо ріелторське агентство дуже велике й відоме, а приватний маклер приємний і ввічливий, то від них не варто чекати підступів.

Промахи й маніпуляції

Давно пішли в минуле дешеві шахрайства з наперстками, картами, ламанням грошей і всякими іншими дрібницями. Якщо й займається сьогодні хтось подібними справами, то тільки від убогості власної фантазії.

На зміну копійчаним шахраям прийшли витончені комбінатори, що працюють винахідливо, натхненно й по-великому. І операції з нерухомістю тепер для них справжній клондайк. Будь-який експерт, довго не роздумуючи, скаже, що всі способи шахрайств із житлом перелічити сходу просто неможливо, увесь обсяг знань по цій темі тягне на вагомий енциклопедичний том.

 «Умовно обманні дії, з якими можуть зіштовхнутися споживачі, підрозділяються на чотири основні групи, — перераховує Олег Самойлов, генеральний директор « Релайт-Нерухомість», — а саме: юридичні маніпуляції, технологічні підступи, фактичні підробки й, скажемо так, «милі витівки».

І що особливо цікаво, представники юридичних промахів, по великому рахунку, шахраями майже не вважаються. Як правило, це працівники нашвидку утворених фірм, і пояснити їхні грубі документальні помилки можна лише тим, що професійна діяльність із перших днів складається не зовсім вдало, їм дуже потрібні гроші, і вони готові хапатися за будь-яку роботу, включаючи ту, у специфіці якої або не розбираються зовсім, або орієнтуються досить поверхово.

Зате безграмотністю самопальних брокерів з успіхом користуються різноманітні нечистоплотні типи, які залучають такі агентства як офіційне прикриття для своїх «чорних» справ».

На противагу перший групі, не покладаючи рук трудяться на ринку й компанії, споконвічно створені на короткий строк. Але ці вже переслідують шахрайські цілі з моменту створення. Варіацій на цю тему існує безліч: починаючи з використання сумно відомої практики «інформаційних агентств», що торгують відомостями про неіснуючі об’єкти нерухомості, і закінчуючи тим, що подібна організація цілком може являти собою умовно-легальну «оболонку», у рамках якої ведуть свою діяльність чорні маклери.

Про чорних маклерів. Їхнім не варто плутати із приватними, які, як правило, просто трудяться поодинці, працюючи на себе, і аферами ніколи не займаються. А от чорний маклер — завжди шахрай, причому працює в складі кримінальної «групи товаришів», у яку як інформаторів можуть входити працівники ріелторських агентств, підставні нотаріуси й чиновники, а часом і працівники міліції.

Ціль проста: відібрання грошей і житла в громадян, яким шахраї продають або «товар з душком», або шляхом шахрайських дій віднімають житлоплощу. От досить частий випадок. Одна людина вирішила обміняти свою квартиру з доплатою на меншу. За порадою колег звернувся до «відомих ріелторів». Документи на брокерську діяльність, звичайно, не перевірив, сподіваючись, що дружки підводити не стануть.

Обговорили з «ріелторами» деталі угоди, ледве поторгувалися, зійшлися в ціні й вирішили обмити домовленість. Скільки пили й що — клієнт не пам’ятає. Але опам’ятався він уже в чужій квартирі. Вірніше, була-те вона колишньою, рідною, у якій гулянка починалася. Але от права на дане житло належали вже його собутильникам, переселенцям з Азербайджану. Вони йому й тикнули завірені «нотаріусом» папери, під якими стояв його власноручний підпис.

«Іншим ефективним способом відібрання грошей стало шахрайство з авансами, — доповнює список афер Світлана Біріна, керівник департаменту міської нерухомості компанії « НДВ-Нерухомість». — На продаж виставляється квартира за ціною набагато нижче ринкової.

Далі, заключаючи договір, ріелтор з фірми-одноденки ухвалює аванс. Після закінчення певного часу така фірма з’їжджає з офісу й ховається: повернути гроші й знайти винуватця практично неможливо».

Взагалі, усі юридичні й технологічні маніпуляції можуть розвиватися по двом основним варіантам. Перший шлях — свідомо кримінальні справи, до яких можна віднести продаж нерухомості по підроблених ... Читати далі »

Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

На даний час існують різні програми молодіжного житла, тому непогано ставати в чергу за квартирою відразу по декількох програмах.

Отримати своє житло молодій сім'ї в Чернівцях - складно. Свій дах над головою, який не потрібно знімати, ділити з кимось, чекати підступу від господаря, є блакитною мрією більшості молодих людей. І не дивно - наявність свого місця проживання завжди вважалося ознакою заможності, та й душевного спокою. Тому дуже важливо розібратися чи вигідно це і чи є це реальним шляхом до отримання свого «метражу».

Що це таке?

Вже не перший рік в Україні існує програма зі сприяння житловому будівництву квартир для молоді «Державна програма забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки», яка офіційно була прийнята в 2001-му році постановами Кабінету Міністрів України № 584. Після кризи 2008-2009 років програма серйозно загальмувала, однак зараз влада взялася за її «реанімацію».

Принцип «молодіжної програми» полягає у використанні іпотеки (кредиту під заставу нерухомого майна), де заставою виступає саме житло. Для зменшення ставки по іпотеці (яка при нинішніх 16% є непідйомною для молодої людини середнього достатку) використовується принцип компенсації державою 13% кредиту. Тобто молода сім'я бере квартиру в кредит лише під 3%. Кредитуванням займаються державні банки. Перш за все «Укргазбанк».

Хто може?

Умови участі в програмі досить ліберальні. Брати участь у програмі може:

- Сім'я з дітьми, де дорослим членам сім'ї - до 35 років, а дітям - до 18 років;

- Одинокі особи віком до 35 років. Однак перевага у розподілі кредитів буде надаватися родинам.

До речі, з числа претендентів на програму тих, хто буде отримувати квартири в майбутньому, буде визначати ... комп'ютер, що теж непогано. Перевага віддається сім'ям з дітьми, і чим більше дітей - тим більше шансів отримати іпотеку.

Програма має як ряд позитивних, так і ряд негативних моментів, які необхідно враховувати тим, хто хоче спробувати отримати по ній іпотеку.

Плюси:

1. «Мультифункціональність». Програма може дозволити молоді як купити квартиру, виплативши кредит швидше і повністю, так і фактично взяти квартиру в довгострокову оренду з можливістю викупу (лізинг). Кредит у 3% також виглядає привабливо. «Будь-які програми на завмерлому ринку іпотек - це вже непогано ...... це єдина реальна можливість для молоді отримати недороге житло ».

2. Включення програми до бюджетного кодексу, що дозволить не втратити її фінансування при прийнятті наступного бюджету.

«Для того, щоб була впевненість, що і в майбутньому будуть державні компенсації, парламент у бюджетний кодекс вніс зміни, і ця компенсація 13% закладена як обов'язкова стаття».

3. Чимала загальна площа, як для бюджетного житла. Так, за нормативами на двох чоловік надається площу в 40 квадратних метрів (1-кімнатна квартира), на трьох - 56 кв. м (2-кімнатна). Правда, можливо, в майбутньому площа квартир стане ще більше.

«Це буде ще обговорюватися, коли ми будемо приймати новий Житловий кодекс ... а його вже більше 11 років розробляють, і ми користуємося нормативами ще 1983 року. Але нормативи по квадратурі треба буде переглядати »

Мінуси:

1. Слабкий «розмах» програми в цілому. Всього за 12 років (з початку 2000-х років) було побудовано трохи більше 2000 квартир.

2. Законодавчі недоробки і складності з кредитом. Насправді, кредитна ставка залишається колишньою - 16%, що забагато для молоді нашої країни. Різниця лише в тому, що в даній програмі держава бере на себе зобов'язання компенсувати 13% кредиту. З отриманої різниці і випливає цифра в 3%, якої так хваляться автори програми. Це-то і становить найбільшу проблему - є ризик того, що держава, як тільки зміниться політична кон'юнктура, може переглянути фінансування програми.

3. Недолік вже існуючого житла.

4. Відсутність гарантій з боку держави і безкарність забудовників.

«У нас є вже такі приклади, коли люди брали по подібним програмам квартири, і до цих пір вони на вулиці, та ще й державі грошей повинні ... А все тому, що гроші пішли забудовнику, який незрозуміло за якою процедурою був визначений»
Альтернатива.

Порівняльний аналіз кількості отриманих за різними програмами квартир показує, що за стандартними програмами «50х50» або ж «50х30х20» придбати житло можна навіть швидше, ніж по «молодіжної» програмі.

«Як тільки ця програма запрацює (« Доступне житло »), програма молодіжного будівництва сама по собі відпаде. Вона стане невід'ємною частиною програми «Доступне житло» »

Так що є здоровий глузд у тому, щоб не чекати біля моря погоди, обмежуючись молодіжної іпотекою, а брати участь відразу в декількох програмах доступного житла. Авось, десь повезе або умови виявляться вигідніше. А взагалі - не варто сподіватися на чиновників і їх обіцянки (виконання яких можна просто не дочекатися), а шукати способи самому придбати житло. ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Сучасний спосіб життя ставить людей перед досить складним вибором - коли потрібна нерухомість, незалежно від її призначення, її можна або орендувати, або купити. Купівля нерухомості має масу переваг по багатьом параметрам, але вона доступна далеко не кожному, та й не завжди доцільна. А ось оренда офісу без посередників, медичного центру, ресторану, виробничого приміщення, салону краси - це цілком реальний шанс роздобути в користування необхідну нерухомість, не маючи на руках великої суми грошей.

Всі успішні керівники розуміють, що успіх їхньої фірми безпосередньо залежить від першого враження, яке фірма виробляє на своїх майбутніх клієнтів і партнерів, і ніщо не сприяє формуванню позитивного іміджу більше, ніж правильно підібраний, спланований і обладнаний офіс. Природньо, краще всього, якщо офіс фірми власний, але зараз придбання комерційної нерухомості всім не по кишені, тому оренда офісу в центрі Чернівців є чудовою альтернативою.

Найактуальніша проблема оренди приміщення для маленьких компаній - нещодавно утворених або тих, котрі давно працюють на ринку, але не мають можливості або потреби розширюватися. Так як саме подібних фірм зараз найбільше, брак малих офісів відчувається особливо гостро.

Зняти офіс без посередників сьогодні досить складно, так як практично всі існуючі зараз офіси та бізнес-центри мають своїх постійних орендарів. У центрі Чернівців практично неможливо підібрати відповідне приміщення ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Кожен починаючий бізнесмен, який вирішив організувати бізнес в Чернівцях, неминуче стикається з проблемою оренди комерційної нерухомості в Чернівцях.

Оренда - щомісячні витрати, які будуть переслідувати вас постійно, тому вирішення цього питання не можна залишати без особливої ​​уваги. Тут важливо врахувати величезну кількість чинників, а також вибрати і проаналізувати, які підходять під ваші запити, пропозиції власників приміщень. У багатьох сферах бізнесу зовсім не обов'язково знімати офіс в центрі Чернівців, досить вибрати зручний для роботи варіант на околиці - він буде коштувати дешевше і при цьому відпрацьовувати свої гроші на всі 100%, ніж офіс в центрі, де в ціні велика частка накрутки за відстань від центру, яка до речі може бути мінусом, а не плюсом, наприклад в ситуації, коли клієнти приїжджають до вас на машинах: проблема паркування, пробки і т.д. У разі якщо вам необхідний склад, то тут необхідно врахувати як можливість під'їзду до нього для завантаження / навантаження так і фізичні / хімічні умови, за яких повинен зберігатися ваш товар. Так само потрібно дуже точно підібрати площу орендованого приміщення, якщо взяти приміщення на 5-10 метрів більше, ніж достатньо - ви будете втрачати ці гроші в порожню. Починаючих підприємців також можуть підстерігати проблеми юридичного плану - проблеми з договорами, актами і т.п. Тому в разі комерційної нерухомості в Чернівцях краще звернутися до фахівців, які мають досвід у цій галузі, краще один раз переплатити спочатку, ніж потім щомісяця втрачати гроші.

Для успішного бізнесу, крім такого питання як оренда приміщень під склад, потрібно зайнятися і таким питанням як оренда офісних приміщень. І тут потрібно вибирати вже зовсім не за тими критеріями, за якими вибиралася оренда складів. ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Інтернет ресурс "Нерухомість в Чернівцях без посередників" пропонує розмістити оголошення про продаж чи купівлю нежитлового приміщення (офісного приміщення, торгового (магазину, кіоску, павільйону), виробничо-складського, адміністративного, розважального, торгово-розважального комплексу, ресторану, кафе, бару та будь-якого іншого комерційного спрямування в рубрику Комерційна нерухомість Чернівці. Додатково ви зможете проаналізувати рівень цін на нежитлові приміщення в Чернівцях, а також швидко купити чи продати власну комерційну нерухомість.
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Поняття комерційної нерухомості включає в себе: офісні приміщення (в т.ч. офіси відкритого типу і офіси закритого типу), магазини, ресторани, кафе, торгові центри, склади, виробничі приміщення, заводи, майнові комплекси, будівельні майданчики.

Сьогодні комерційна нерухомість є набагато привабливішою для інвестиційних цілей, ніж житлова. Комерційну нерухомість набувають з різними цілями: для здачі в оренду, реконструкції та перепродажу, для ведення власного бізнесу.

У будь-якому випадку - комерційна нерухомість ліквідний і високоприбутковий актив, до пошуку якого слід ставитися так само серйозно, як до купівлі житла. Як вибрати комерційну нерухомість, яких розповсюджених помилок варто уникати.

Купуючи комерційну нерухомість як джерело доходу, потенційний власник повинен поставити концепцію використання цієї комерційної нерухомості. Саме правильна концепція дозволить грамотно вибрати об'єкт комерційної нерухомості і отримати максимальний прибуток.

Різні види бізнесу, очевидно, пред'являють до комерційної нерухомості різні вимоги: що добре для ресторану, може абсолютно не підійти для офісу чи торгової площі. Ну, а оцінка відповідності приміщення передбачуваної концепції складається з багатьох параметрів - від місцерозташування і стану аналогічного бізнесу в окрузі до технічного стану комерційної нерухомості та комунікацій. < ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Хочете побудувати будинок, але немає власної землі - візьміть у держави.

"Конституцією України передбачено, що земля є національним багатством і кожна особа має право користуватися земельною ділянкою або отримати його у власність. Зокрема, ці питання регулюються земельним кодексом України, який відзначає, що громадяни мають право отримати земельні ділянки безкоштовно", - коментує Алла Семенченко-Райківська, юрист.

Вам необхідно подати клопотання до місцевої ради. Після розробки землеустрою та процедури узгодження, остаточне рішення має бути прийнято протягом двох тижнів. Проте чекати своєї черги можна і кілька років, кажуть юристи. При цьому, якщо ви фактично проживаєте в районному центрі, а претендуєте на ділянку, наприклад, у столиці, землі вам не дадуть.

Алла Семенченко-Райківська, юрист: "Цей фактор, з одного боку, говорить про певну дискримінації, а з іншого, кожен регіон, кожна область має свої землі, на які претендують багато. Це дуже непогано, коли є певні критерії, але коли вони погано прописані в законодавстві, виникає багато питань. Тут буде мати істотне значення місце роботи, проживання, час, протягом якого проживає людина, сплата податків.

Але остаточне рішення буде прийматися відповідною радою і адміністрацією. Є відповідні плани і черги, згідно з якими, якщо є особи з певними пільгами, то вони йдуть першочергово. У принципі, можна прийняти рішення позитивне щодо цієї особи, але вкрай рідко такі приймаються".

Земельним кодексом передбачено - для садівництва і городництва громадяни мають право претендувати на 12 соток. Для будівництва будинку в селі безоплатно виділять не більш 25, у селищах міського типу - 15 соток, у місті - 10. Для зведення гаражів передбачена 1 сотка. Для селянського господарства - 2 гектари.

Джерело
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Що таке домашній затишок?

Це зовсім не модний дизайн інтер'єру і не дорогі меблі, це щось невловиме, атмосфера і настрій, який змушує нас хочуть повернутися в цей будинок.

Кажуть, що відчуття затишку неможливо створити штучно, однак є кілька складових, які допоможуть вам зробити будинок затишним і гостинним.

Аромат затишку Коли ви входите в будинок або квартиру, створює перше враження у вас запах, який ви відчуваєте. Психологи стверджують, що в більшості людей з домашнім затишком асоціюються запахи випічки і кави. Тим не менше, від кухонних ароматів квартиру все ж варто провітрювати: коли ви готуєте, включайте витяжку і закривайте двері в кухню, так як запах їжі миттєво вбирається в текстиль, шпалери, оббивку меблів, а вивести його буде нелегко.

Свіже повітря В затишному будинку легко дихається! Свіже повітря - це найкраще рішення, тому завжди провітрюйте квартиру і відмовтеся від штучних ароматизаторів на зразок "хвойного лісу" або "весняного луки" Штучні запахи нав'язливі і набридають, зовсім не сприяючи атмосфері затишку.

М'яка атмосфера М'яка в буквальному сенсі: пухнастий килим, м'який диван з затишними подушками, приємне тілу постільна білизна, теплий плед - всі ці речі створюють справжній затишок у домі!.

Теплі тони затишного інтер'єру Яким би сучасним не був ваш інтер'єр, саме теплі кольори в оформленні житла роблять його затишним: світло-жовтий, персиковий, всі відтінки бежевого і кавового, пастельний рожевий. Втім, від яскравих відтінків теплих кольорів краще відмовитися: червоний і помаранчевий, наприклад, діють на психіку дратівливою, адже вдома вам, напевно, хочеться відпочинку і спокою.

Трохи живої природи для затишку Навіть міська квартира оживає, якщо в ній живе кішка або собака - домашні улюбленці роблять наше життя кращим, і в будинку з ними стає тепліше і затишніше. Якщо ви хочете зробити житло затишним, заведіть собі улюбленого вихованця, якщо не кішку, то хоча б акваріум з рибками. Затишну атмосферу також створюють квіти і рослини в горщиках.

Камін Сьогодні камін можуть дозволити собі навіть жителі міських квартир: биокамины, електричні каміни і навіть імітації камінів можуть створити затишну атмосферу домашнього вогнища.

Кухня - центр домашнього затишку Як правило, кухня - це найтепліше, саме домашнє, саме затишне місце в будинку, де люблять бути все. Так що створювати тут затишну атмосферу легко і просто: додайте в інтер'єр елементи, зроблені своїми руками, поставте живі квіти і, звичайно ж, нехай кухня буде наповнена смачними ароматами!.

Затишне освітлення Крім загального освітлення передбачте локальне: затишні бра, нічник над ліжком або приємний і дуже домашній торшер поряд з кріслом, в якому ви звикли читати. Можливість створити приглушене освітлення особливо важлива у спальні і в дитячій кімнаті.

Ароматерапія для затишку Для того, щоб розслабитися і відчути себе комфортно, можна запалити аромапалочки або аромалампу з ефірними маслами: кедр, лаванда, кориця, ванілін - ці заходи сприяють релаксації, створюють затишок.

10. Атмосфера доброзичливості Мабуть, це головна складова затишку в будинку: можна прийти в квартиру, де з меблів один диван і старий бабусин крісло, але завдяки доброзичливою, дружній атмосфері, відчути себе затишно, як вдома. Адже, зрештою, створює затишок не інтер'єр, а люди... Нехай у вашому домі завжди буде приємно і добре!

Джерело

om.ua/ua/business/realstate/1209117/">Источник</a>

Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Інциденти при купівлі будинку. Число покупців заміської нерухомості зростає день від дня, попутно множиться і кількість неправильно оформлених угод і типових помилок. Сьогодні ми розповімопро те,які документи потрібно питати у продавця і які помилки найчастіше роблять покупці заміського житла.

«У продавця очі були чесні», «Він же нотаріальну довіреність показував», «Це був родич моєї найкращої подруги» ... Яких тільки «вагомих» доводів не почуєш від обдурених покупців заміської нерухомості!

А адже більшість неприємностей відбувається через нехтування елементарними правилами, через незнання основ. Які моменти потрібно мати на увазі, щоб не потрапити в халепу?

На які граблі наступають двічі

З усіх елементарних правил купівлі заміського будинку найбільш часто нехтують двома - що стосуються права власності на землю і на будинок. Покупці забувають переконатися в тому, що права власності продавця на землю і на будинок правильно оформлені і зареєстровані.

«На жаль, поширена ситуація, коли покупець будинку закриває очі на те, що земельна ділянка належить продавцю не на праві власності, а, скажімо, на праві довічного успадкованого дарування. У такій ситуації закон не дає можливості новому господареві розпоряджатися цією ділянкою, наприклад, згодом продати, та й сам договір купівлі-продажу будинку на такій ділянці можуть просто не зареєструвати.

Характерна і зворотна ситуація. Покупець погоджується придбати будинок шляхом здійснення угоди купівлі-продажу земельної ділянки, на якій цей будинок розташований. Оскільки будинок продавцем не оформлений і не зареєстрований, він вважається самовільною спорудою, та зареєструвати його новим власникам не вийде. Принаймні, без нервів, судів та довгих років поневірянь по відповідним державним органам.

Ну, а що стосується шахрайств при угодах із заміською нерухомістю, то найбільш типовим з них є продаж земельних ділянок і будинків по підробленій довіреності.

Купуючи ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Що б не говорили, при обговоренні страхів тих інвесторів, які вклали свої кошти в нерухомість Чернівців, але самі серйозні побоювання пов'язані з таким серйозним стресовим постійним питанням, чи отримає він в свою власність побудовану нерухомість або, ж як альтернатива, ніколи не побачить зведеної. Звичайно ж, фінансова безпека й не ризикованість проектів це поняття відносне, адже можуть і цілком успішні й стабільні компанії з відмінною репутацією і з вигідним фінансовим становищем виявитися банкротами, але все ж є ті ознаки, які вказують на те, що є ще ефективні способи знизити ризики втрати грошей.

Самим основним є, мабуть, відкритість компаній, то, в якому вигляді, як часто і з якими новинами з'являється в ЗМІ згадка про цю компанію або ж забудовника є самого по собі вже якимсь певним показником, який представляється оцінити об'єктивно. Але при всьому цьому потрібно чітко розуміти, де замовні статті та відверта реклама, а де адекватна і різнобічна оцінка ситуації із забудовником та ринком нерухомості в цілому. Незалежна аналітика завжди була потрібніша, ніж банальна реклама. Потрібно обов'язково дізнатися, які об'єкти нерухомості в Чернівцях, в яких застосовується класичний інтер'єр, забудовник вже виконував і здавав в оренду, при цьому збір інформації повинен бути неодмінно, чим повнішим, тим краще.

Наступною ознакою визначення можливості забудовника та його реальності виконання замовлення в Чернівцях визначається рівнем вартості квартир. Тобто потрібно перевіряти ціни забудовника на відповідність ринковим цінам. Звичайно ж, кожен будинок по своєму унікальний, але порахувати метраж і дати оцінку комунікацій, інфраструктурі та місцерозташуванню будинку або комплексу завжди можна, а це значить, що і оцінити ринковий стан і вартість так само не складе особливих труднощів. ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Якщо у ваші найближчі плани входить довгострокове знімання квартири в оренду, особливий поспіх вам не лише не допоможе, але і зашкодить. Перш ніж орендувати квартиру - варто ознайомитися із станом ринку нерухомості в необхідному вам регіоні, і лише після цього починати пошук житла. Крім того, в обов'язковому порядку заздалегідь визначіться, чи збираєтеся ви мати справу з агентствами нерухомості або ж вирішите усі спірні питання з потенційним орендодавцем особисто. У тому випадку, якщо ви потребуєте довгострокової оренди квартири - обов'язково варто скласти договір, який не перешкодило б оформити і нотаріально. Саме договір про оренду квартири є документом, здатним дозволити спірні моменти, що виникають між орендодавцем і орендарем. Якщо ж договір не буде оформлений - ви у будь-який момент можете зіткнутися з необхідністю дострокового виселення з квартири, яку орендуєте. При цьому ви дістанете прекрасну можливість втратити не лише житло, але і власні засоби. Кожен господар квартири, що здається в оренду, прекрасно розуміє, що він може не отримати прибуток і навіть зазнати збитків в результаті проживання в його квартирі незнайомих людей, проте все одно далеко не кожен йде на підписання договору про оренду квартири. Пояснити це небажання можна дуже просто: банальне уникнення сплати податків, адже здача нерухомості в оренду - це джерело доходу, який в обов'язковому порядку слід декларувати. Якщо господар відмовляється від складання договору - ви повинні наполягти на своєму, оскільки, сплативши місячне проживання, господар квартири може тут же виставити вас за двері, доводячи, що бачить вас уперше. І з юридичної точки зору його дії будуть правомірними, оскільки документів, що доводять те, що ви орендували цю квартиру, не існуватиме. У обов'язковому порядку перед підписанням договору про оренду квартири ознайомтеся і з документами, які вказують на те, що ви маєте справу саме з господарем житла. До їх числа відносяться документи, що встановлюють право, або ж нотаріально завірене доручення, якщо ви домовляєтеся, все-таки, не з власником, а з його представником. З іншого боку, вирішувати питання про оренду квартири з представниками взагалі не варто, оскільки справжній господар може просто не знати про те, що його квартира здається в оренду. У договорі варто обумовлювати і інші важливі моменти, які можуть вплинути на ваш фінансовий стан. Цивільний Кодекс України регулює правовідносини, що виникають у зв'язку з орендою квартир, проте якщо вас не влаштовують стандартні положення ЦКУ - в договорі про оренду квартири можна вказати свої. Люди, які упродовж тривалого періоду часу мають справу з орендою нерухомості, досконально знають методи легкого заробітку на наївних орендарях. Перед вами не стоїть завдання викриття подібних діячів. Вам необхідно просто уникнути спірних моментів і отже, втрати грошових коштів, тому, перш ніж приступати до пошуку квартири в оренду, уважно вивчіть Цивільний Кодекс України.
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Останнім часом прийнято більше говорити про проблеми орендодавця, ніж орендаря: житлова площа - його власність, і ризикує саме він. Практика показує, що кількість обманів і непорозумінь, що сталися з орендарем квартири, ніяк не менше зате гроші він втрачає частіше. Поговоримо про те, які ризики для орендаря існують на ринку найму житла.

Ризик 1. Пастки аферистів!
Не варто думати, що з вами такого ніколи не станеться. Більшість потерпілих від шахрайства на ринку оренди житла - люди недурні, але юридично безграмотні.
Схем багато. Одна з найпоширеніших - оренда вже орендованого майна. Аферист знімає одно- або двокімнатну квартиру низької цінової категорії, а потім пропонує її іншому наймачеві. Тут можуть бути варіанти. Перший: квартиру здають за ціною значно нижче середньорічної, але вимагають передоплату, яка покриває витрачені шахраєм гроші за перший місяць найму і приносить прибуток. Можливі також і інші випадки: наприклад, аферист від'їжджає у відрядження на декілька місяців і просить плату вперед; "господар" благає почекати з переїздом, поки не вивезе зайві речі, і хоче, щоб за перший місяць йому заплатили зараз або залишили аванс (30-50 % від орендної плати). Через декілька днів, коли довірливий наймач приїжджає вселятися, він виявляє перед дверима ще декілька сімей, з яких уявний власник квартири теж узяв аванс. Аферисти можуть навіть укладати договори найму і відразу вручати ключі, але завжди залишають лазівку для обману. Іноді перед заселенням вони міняють замки в квартирі або незабаром з'являються "родичі" і виставляють непрошених мешканців. Потрапити в пастку афериста, на жаль, досить легко. Вони хороші психологи і усе заздалегідь прораховують. Практично в будь-якому солідному агентстві нерухомості є списки квартир, господарі яких регулярно обводять наймачів навколо пальця. Як же уникнути афери? Головна порада: перевіряти документи на квартиру і що засвідчують особу, не давати грошей без розписки у якій обов'язково мають бути вказані паспортні дані орендодавця. Це ризики, пов'язані з шахраями, які свідомо готові до обману. Тепер поговоримо про ризики, які виникають при різних непорозуміннях і розбіжностях орендодавця і орендаря.

Ризик 2. Муніципальна квартира
Усі знають, що неприватизована квартира належить місту, але мало хто з орендарів піклується про отримання письмової згоди представника муніципалітету і усіх, хто прописаний в квартирі, на оренду житла. Саме цей папір є засадничим. Без дозволу муніципалітету будь-який прописаний в квартирі може заборонити наймачеві жити в ній. Є випадки, коли на цьому нюансі будується шахрайство: двоє прописаних розігрують спектакль - один здав і поїхав, а іншому ніде жити. Але існують випадки неумисного обману, коли розбіжності в сім'ї (дружина здала, а чоловік проти) змушують наймача покинути квартиру, в якій він жив всього декілька місяців, а то і тижнів. І навіть якщо невдалий орендодавець поверне гроші все одно доведеться шукати іншу площу, переїжджати, втрачати час і нерви. Тому необхідно з'ясувати, чи знаходиться квартира або кімната у власності у орендодавця. І якщо вона не приватизована, потрібно вимагати письмового дозволу усіх прописаних в квартирі людей. А для оренди кімнати в комунальній квартирі незайве заручитися підтримкою сусідів : якщо вони будуть проти, краще договір не укладати і від такого варіанту відмовитися. Те ж саме стосується і квартири у якої декілька власників: слід дістати письмову згоду кожного з них на оренду житла.

Ризик 3. Несвоєчасне підвищення орендної плати.
Допустимо, людина нещодавно винайняла квартиру, прожила в ній пару місяців, а господар підвищив орендну плату, не попередивши заздалегідь. Оскільки при оренді житла для багатьох орендарів важливий ціновий аспект багато хто шукає житло дешевше і розраховують саме на первинну суму. Але звичка робить свою справу. І орендар погоджується з новою орендною платою, тому як думка про переїзд набагато страшніше додаткової суми. А усе тому що не укладений договір оренди і у орендаря немає документу, що підтверджує розмір орендної плати. Саме у договорі фіксується вартість одного місяця оренди, а також час, протягом якого орендодавець не має права її міняти. Хтось відноситься до орендованої квартири по-діловому, як до засобу заробляння грошей, а хтось - занадто трепетно і боязливо, і тому вирішує, що має право відвідувати її в будь-який час і контролювати життя орендаря. На жаль, не усі укладають договір. Але навіть якщо робити це необов'язково, потрібно окремо обговорити питання про можливі візити. Це допоможе вирішити, як і коли приймати господаря з перевіркою, або відмовитися від житла, якщо він турбується за майно і планує навідуватися частіше, ніж дозволено. До речі, звичайна практика така: орендодавець відвідує квартиру раз на місяць, приїжджаючи за орендною платою і заздалегідь попередивши орендаря по телефону.

Ризик 4. Несподіване відключення "вісімки" господарем.

Орендареві треба серйозно обговорити п ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Перед нами часто постає проблема вирішення «квартирного питання». Може виникнути необхідність розділити отриману в спадок нерухомість або ж продати свою з метою розширення життєвого простору. Так що перераховувати! Причин може бути багато, і від необхідності продажу квартири не піти. Якщо Ви вирішили швидко і правильно продати квартиру самостійно, дуже важливо належним чином сповістити про продаж квартири. Не варто нехтувати жодним з методів. А саме:
1. Обов'язково подайте оголошення у всі газети з продажу нерухомості.
2. Додайте оголошення на всіх сайтах нерухомості і не полінуйтеся повторювати його щодня (у зв'язку з постійним надходженням нових оголошень та оновленням бази даних з продажу нерухомості, Ваше може просто загубитися в кінці списку варіантів).
3. Зателефонуйте за всіма оголошенням в газеті, що починається зі слів «куплю квартиру ...»
4. Дуже корисно наклеїти оголошення про продаж квартири на всі будинки Вашого району. За статистикою, цей метод допомагає краще інших. Потенційний покупець на Вашу квартиру, прийшовши на перегляд аналогічної квартири в сусідньому будинку, помітить Ваше оголошення і обов'язково з Вами зв'яжеться. Коли будете клеїти, зверніть увагу, не висить вже там оголошення «Куплю квартиру у Вашому районі». І якщо висить? Правильно, відразу ж телефонуйте!
... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Ні для кого сьогодні не секрет, що житлове питання стоїть на порядку денному кожного третього жителя країни, кожен третій житель мріє про окрему житлоплощу або про її розширення.  З початку весни і до самого кінця осені, як відомо, дуже активно ведуться операції з купівлі, продажу або ж обміну житлової площі.

Отже, Ви вирішили зайнятися купівлею квартири. Дуже важливо при купівлі квартири підібрати підходящий вам район пошуку нерухомості. Безумовно, багатьом хочеться жити якомога ближче до постійного місця своєї роботи, а також до шкільних та дошкільних закладів, якщо мова йде про молоду сім'ю. Немаловажним фактором також є і рівень екологічної обстановки району, розташування магазинів, розважальних центрів, авто парковки і т.д.

Купити квартиру в Чернівцях це далеко непосильне завдання для багатьох, але значне вкладення в своє майбутнє. Щоб грамотно і вигідно підібрати варіант, необхідно перш за все ознайомитися з станом ринку нерухомості і якомога більше переглянути різні варіанти, щоб можна було з чим оперувати і зрівнювати всі цікаві варіанти. Отже, для успішного самостійного пошуку квартири, можна себе проекзаменувати і переконатися, що ви зможете успішно впоратися з усіма питаннями, з якими прийдеться стикнутися при купівлі квартири:


1. Я знаю про всіх, хто був коли-небудь прописаний в квартирі
2. Я знаю всю історію квартири по власникам.
3. Я точно знаю, в якому порядку проводяться розрахунки, і можу зробити їх самостійно. Я можу визначити справжність купюр і забезпечити безпечне проведення операції.
4. Я знаю, які податки оплачу, і знаю, як уникнути їх або скоротити ті, які виникнуть за результатами угоди.
5. Паспорти всіх осіб, що беруть участь в угоді, дійсні і є в наявності на момент її здійснення.
6. Я впевнений, що даю завдаток за квартиру тій людині, за яку він себе видає і який не сховається з грошима відразу ж у невідомому напрямку.
7. Мешканці та власники квартири не перебували і не перебувають на обліку в нарко-і психоневрологічному диспансері.
... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Щодо тенденції на ринку нерухомості в Чернівцях, як і в більшості інших міст країни, склалася тенденція здавати будинки без обробки квартир. В результаті, після придбання житла на покупця часто лягав тягар додаткових витрат, щоб «довести до розуму» квартиру, що представляє собою бетонну або цегляну коробку. З повною обробкою квартири в Чернівцях, як правило, в останні роки здавалися в будинках або під'їздах, призначених для соціальних потреб. Потрібно сказати, що для більшої частини розвинених країн нормою є саме продаж готового до використання житла, а не недоробленого. Однак наше населення чисто психологічно було готове до такого стану речей, оскільки головним завданням для більшості покупців було придбання самих квадратних метрів. Крім того, з роками у багатьох склалося переконання, що в новій квартирі потрібно робити ремонт в будь-якому випадку, та й пам'ять про якість обробки будівельників радянських часів була свіжа. Однак економічна криза змусила учасників ринку нерухомості шукати нові способи залучення клієнтів, можливо саме тому квартири від забудовника в Чернівцях почнуть все частіше здаватися з повною обробкою. Наскільки затребувані готові квартири? Говорити про глобальну тенденцію все ж поки рано. Основна частина таких пропозицій зараз доводиться на сегмент економ-класу. Це квартири, розташовані на околицях міста. Причини подібної затребуваності криються нерідко в тому, що недорогі квартири часто купуються на «останні» кошти, тобто покупці повністю «викладаються». Нести серйозні витрати на обробку квартири в такій ситуації багатьом просто не під силу. До речі, додаткові витрати на ремонт є причиною, по якій покупці часто відмовляються від придбання квартири в Чернівцях, воліючи вторинний ринок житла. На думку фахівців, витрати на обробку нової квартири можуть становити близько 5-7% і більше від загальної вартості, тобто досить серйозну суму, а для економ-сегменту цей відсоток і того вище. ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Знайти доволі дешеву квартиру в Чернівцях доволі складно, але можна. Інше питання в тому, що такі пропозиції мають масу недоліків, які, часом, не перекривають практично єдиний «плюс» - прийнятну ціну. Найчастіше такі варіанти квартир знаходяться в периферійній частині міста, маючи невелику площу. Як правило, дешеві квартири виставляються на продаж в жахливому стані, що вимагають після купівлі негайного ремонту. Однак, ці проблеми ні що в порівнянні з тими сюрпризами, які не відразу кидаються в очі. Адже за дешевизною квартири може ховатися багато чинників як погана екологія, несприятливий район, складна транспортна ситуація. Покупцеві, що закриває очі на такі недоліки, варто пам'ятати про те, що дешевизна і ризики - дві сторони однієї медалі. «Це можуть бути і проблеми з документами, і перебої з термінами будівництва, і якісь судові справи». Найчастіше за «смачними» пропозиціями криється темна історія з документами. Якщо це первинний ринок нерухомості, то, як правило, квартири продаються на порядок дешевше у величезних мікрорайонах, де у забудовника ще немає всіх необхідних документів, що, природно, збільшує ризики покупця в рази. Темні плями є і в документах квартир на вторинному ринку нерухомості: в квартирі тимчасово відсутні проживають (знаходяться в місцях позбавлення волі або служать); підроблений заповіт; квартира продається за дорученням, яке на момент продажу може бути відкликаним; при продажі не були ущемлені інтереси неповнолітніх дітей і т.д. Крім цього, за привабливою ціною можуть приховуватися низькі темпи будівництва. Проте бувають ситуації, коли настільки аномальна ціна на той чи інший об'єкт пояснюється не тими чи іншими вадами або «сюрпризами», а особистим форс-мажором. ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Основні стратегії купівлі квартири, їх достоїнства і недоліки. Перед тим, як людина складає план Купити квартиру (не обов'язково письмово), вона повинна підібрати під себе і під свою ситуацію одну або кілька стратегій. Основні стратегії наступні:
      - Пряма купівля квартири. Це коли ви просто берете гроші або накопичуєте і купуєте квартиру.
      - Обмін квартир з доплатою. Ви самі або з батьками продаєте наявну у вас квартиру, доплачуєте гроші і купуєте іншу велику квартиру або дві квартири.
     - Обмін квартири і доплата в кредит. Ви продаєте квартиру, берете звичайний кредит і купуєте іншу квартиру.
      - Купівля з тим, щоб взяти іпотечний кредит. Ви вносите первинний внесок, берете іпотечний кредит і купуєте квартиру.
       Це основні стратегії для того, щоб купити нерухомість. Все, як правило, зводиться до однієї або декількох стратегій.
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

За допомогою ФОРМИ ПОДАЧІ ОГОЛОШЕННЯ можна розмістити власне оголошення про продаж-купівлю квартири, житлового будинку, земельної ділянки, комерційної нерухомості, житлової оренди на сайт "Нерухомість в Чернівцях без посередників". Дати безкоштовне оголошення в Інтернеті. Дошка безкоштовних оголошень нерухомості http://vlasnyk-cherniv.at.ua - сайт безкоштовних оголошень (власники - нерухомість Чернівці) приватних осіб в місті Чернівці та Черівецькій області. Даний сайт дозволить зекономити час власникам нерухомості для того, щоб швидше зняти квартиру в Чернівцях чи продати-купити будь-яку нерухомість. Також на сайті можна для додаткової необхідності відфільтрувати оголошення по вартості та площі нерухомості. Для подачі оголошення непотрібно реєструватися, оголошення додаються швидко за допомогою спеціальної форми. Додані оголошення користувачами сайту перевіряються модератором. Усі недобросовісні розміщення чи будь-який інший додатковий спам видаляється з сайту.
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

« 1 2 3 4