Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Чернівцях без посередників

П`ятниця, 19.04.2024, 16:32
Нерухомість в Чернівцях » 2012 » Вересень » 23

Якщо у ваші найближчі плани входить довгострокове знімання квартири в оренду, особливий поспіх вам не лише не допоможе, але і зашкодить. Перш ніж орендувати квартиру - варто ознайомитися із станом ринку нерухомості в необхідному вам регіоні, і лише після цього починати пошук житла. Крім того, в обов'язковому порядку заздалегідь визначіться, чи збираєтеся ви мати справу з агентствами нерухомості або ж вирішите усі спірні питання з потенційним орендодавцем особисто. У тому випадку, якщо ви потребуєте довгострокової оренди квартири - обов'язково варто скласти договір, який не перешкодило б оформити і нотаріально. Саме договір про оренду квартири є документом, здатним дозволити спірні моменти, що виникають між орендодавцем і орендарем. Якщо ж договір не буде оформлений - ви у будь-який момент можете зіткнутися з необхідністю дострокового виселення з квартири, яку орендуєте. При цьому ви дістанете прекрасну можливість втратити не лише житло, але і власні засоби. Кожен господар квартири, що здається в оренду, прекрасно розуміє, що він може не отримати прибуток і навіть зазнати збитків в результаті проживання в його квартирі незнайомих людей, проте все одно далеко не кожен йде на підписання договору про оренду квартири. Пояснити це небажання можна дуже просто: банальне уникнення сплати податків, адже здача нерухомості в оренду - це джерело доходу, який в обов'язковому порядку слід декларувати. Якщо господар відмовляється від складання договору - ви повинні наполягти на своєму, оскільки, сплативши місячне проживання, господар квартири може тут же виставити вас за двері, доводячи, що бачить вас уперше. І з юридичної точки зору його дії будуть правомірними, оскільки документів, що доводять те, що ви орендували цю квартиру, не існуватиме. У обов'язковому порядку перед підписанням договору про оренду квартири ознайомтеся і з документами, які вказують на те, що ви маєте справу саме з господарем житла. До їх числа відносяться документи, що встановлюють право, або ж нотаріально завірене доручення, якщо ви домовляєтеся, все-таки, не з власником, а з його представником. З іншого боку, вирішувати питання про оренду квартири з представниками взагалі не варто, оскільки справжній господар може просто не знати про те, що його квартира здається в оренду. У договорі варто обумовлювати і інші важливі моменти, які можуть вплинути на ваш фінансовий стан. Цивільний Кодекс України регулює правовідносини, що виникають у зв'язку з орендою квартир, проте якщо вас не влаштовують стандартні положення ЦКУ - в договорі про оренду квартири можна вказати свої. Люди, які упродовж тривалого періоду часу мають справу з орендою нерухомості, досконально знають методи легкого заробітку на наївних орендарях. Перед вами не стоїть завдання викриття подібних діячів. Вам необхідно просто уникнути спірних моментів і отже, втрати грошових коштів, тому, перш ніж приступати до пошуку квартири в оренду, уважно вивчіть Цивільний Кодекс України.
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Останнім часом прийнято більше говорити про проблеми орендодавця, ніж орендаря: житлова площа - його власність, і ризикує саме він. Практика показує, що кількість обманів і непорозумінь, що сталися з орендарем квартири, ніяк не менше зате гроші він втрачає частіше. Поговоримо про те, які ризики для орендаря існують на ринку найму житла.

Ризик 1. Пастки аферистів!
Не варто думати, що з вами такого ніколи не станеться. Більшість потерпілих від шахрайства на ринку оренди житла - люди недурні, але юридично безграмотні.
Схем багато. Одна з найпоширеніших - оренда вже орендованого майна. Аферист знімає одно- або двокімнатну квартиру низької цінової категорії, а потім пропонує її іншому наймачеві. Тут можуть бути варіанти. Перший: квартиру здають за ціною значно нижче середньорічної, але вимагають передоплату, яка покриває витрачені шахраєм гроші за перший місяць найму і приносить прибуток. Можливі також і інші випадки: наприклад, аферист від'їжджає у відрядження на декілька місяців і просить плату вперед; "господар" благає почекати з переїздом, поки не вивезе зайві речі, і хоче, щоб за перший місяць йому заплатили зараз або залишили аванс (30-50 % від орендної плати). Через декілька днів, коли довірливий наймач приїжджає вселятися, він виявляє перед дверима ще декілька сімей, з яких уявний власник квартири теж узяв аванс. Аферисти можуть навіть укладати договори найму і відразу вручати ключі, але завжди залишають лазівку для обману. Іноді перед заселенням вони міняють замки в квартирі або незабаром з'являються "родичі" і виставляють непрошених мешканців. Потрапити в пастку афериста, на жаль, досить легко. Вони хороші психологи і усе заздалегідь прораховують. Практично в будь-якому солідному агентстві нерухомості є списки квартир, господарі яких регулярно обводять наймачів навколо пальця. Як же уникнути афери? Головна порада: перевіряти документи на квартиру і що засвідчують особу, не давати грошей без розписки у якій обов'язково мають бути вказані паспортні дані орендодавця. Це ризики, пов'язані з шахраями, які свідомо готові до обману. Тепер поговоримо про ризики, які виникають при різних непорозуміннях і розбіжностях орендодавця і орендаря.

Ризик 2. Муніципальна квартира
Усі знають, що неприватизована квартира належить місту, але мало хто з орендарів піклується про отримання письмової згоди представника муніципалітету і усіх, хто прописаний в квартирі, на оренду житла. Саме цей папір є засадничим. Без дозволу муніципалітету будь-який прописаний в квартирі може заборонити наймачеві жити в ній. Є випадки, коли на цьому нюансі будується шахрайство: двоє прописаних розігрують спектакль - один здав і поїхав, а іншому ніде жити. Але існують випадки неумисного обману, коли розбіжності в сім'ї (дружина здала, а чоловік проти) змушують наймача покинути квартиру, в якій він жив всього декілька місяців, а то і тижнів. І навіть якщо невдалий орендодавець поверне гроші все одно доведеться шукати іншу площу, переїжджати, втрачати час і нерви. Тому необхідно з'ясувати, чи знаходиться квартира або кімната у власності у орендодавця. І якщо вона не приватизована, потрібно вимагати письмового дозволу усіх прописаних в квартирі людей. А для оренди кімнати в комунальній квартирі незайве заручитися підтримкою сусідів : якщо вони будуть проти, краще договір не укладати і від такого варіанту відмовитися. Те ж саме стосується і квартири у якої декілька власників: слід дістати письмову згоду кожного з них на оренду житла.

Ризик 3. Несвоєчасне підвищення орендної плати.
Допустимо, людина нещодавно винайняла квартиру, прожила в ній пару місяців, а господар підвищив орендну плату, не попередивши заздалегідь. Оскільки при оренді житла для багатьох орендарів важливий ціновий аспект багато хто шукає житло дешевше і розраховують саме на первинну суму. Але звичка робить свою справу. І орендар погоджується з новою орендною платою, тому як думка про переїзд набагато страшніше додаткової суми. А усе тому що не укладений договір оренди і у орендаря немає документу, що підтверджує розмір орендної плати. Саме у договорі фіксується вартість одного місяця оренди, а також час, протягом якого орендодавець не має права її міняти. Хтось відноситься до орендованої квартири по-діловому, як до засобу заробляння грошей, а хтось - занадто трепетно і боязливо, і тому вирішує, що має право відвідувати її в будь-який час і контролювати життя орендаря. На жаль, не усі укладають договір. Але навіть якщо робити це необов'язково, потрібно окремо обговорити питання про можливі візити. Це допоможе вирішити, як і коли приймати господаря з перевіркою, або відмовитися від житла, якщо він турбується за майно і планує навідуватися частіше, ніж дозволено. До речі, звичайна практика така: орендодавець відвідує квартиру раз на місяць, приїжджаючи за орендною платою і заздалегідь попередивши орендаря по телефону.

Ризик 4. Несподіване відключення "вісімки" господарем.

Орендареві треба серйозно обговорити п ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Перед нами часто постає проблема вирішення «квартирного питання». Може виникнути необхідність розділити отриману в спадок нерухомість або ж продати свою з метою розширення життєвого простору. Так що перераховувати! Причин може бути багато, і від необхідності продажу квартири не піти. Якщо Ви вирішили швидко і правильно продати квартиру самостійно, дуже важливо належним чином сповістити про продаж квартири. Не варто нехтувати жодним з методів. А саме:
1. Обов'язково подайте оголошення у всі газети з продажу нерухомості.
2. Додайте оголошення на всіх сайтах нерухомості і не полінуйтеся повторювати його щодня (у зв'язку з постійним надходженням нових оголошень та оновленням бази даних з продажу нерухомості, Ваше може просто загубитися в кінці списку варіантів).
3. Зателефонуйте за всіма оголошенням в газеті, що починається зі слів «куплю квартиру ...»
4. Дуже корисно наклеїти оголошення про продаж квартири на всі будинки Вашого району. За статистикою, цей метод допомагає краще інших. Потенційний покупець на Вашу квартиру, прийшовши на перегляд аналогічної квартири в сусідньому будинку, помітить Ваше оголошення і обов'язково з Вами зв'яжеться. Коли будете клеїти, зверніть увагу, не висить вже там оголошення «Куплю квартиру у Вашому районі». І якщо висить? Правильно, відразу ж телефонуйте!
... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Ні для кого сьогодні не секрет, що житлове питання стоїть на порядку денному кожного третього жителя країни, кожен третій житель мріє про окрему житлоплощу або про її розширення.  З початку весни і до самого кінця осені, як відомо, дуже активно ведуться операції з купівлі, продажу або ж обміну житлової площі.

Отже, Ви вирішили зайнятися купівлею квартири. Дуже важливо при купівлі квартири підібрати підходящий вам район пошуку нерухомості. Безумовно, багатьом хочеться жити якомога ближче до постійного місця своєї роботи, а також до шкільних та дошкільних закладів, якщо мова йде про молоду сім'ю. Немаловажним фактором також є і рівень екологічної обстановки району, розташування магазинів, розважальних центрів, авто парковки і т.д.

Купити квартиру в Чернівцях це далеко непосильне завдання для багатьох, але значне вкладення в своє майбутнє. Щоб грамотно і вигідно підібрати варіант, необхідно перш за все ознайомитися з станом ринку нерухомості і якомога більше переглянути різні варіанти, щоб можна було з чим оперувати і зрівнювати всі цікаві варіанти. Отже, для успішного самостійного пошуку квартири, можна себе проекзаменувати і переконатися, що ви зможете успішно впоратися з усіма питаннями, з якими прийдеться стикнутися при купівлі квартири:


1. Я знаю про всіх, хто був коли-небудь прописаний в квартирі
2. Я знаю всю історію квартири по власникам.
3. Я точно знаю, в якому порядку проводяться розрахунки, і можу зробити їх самостійно. Я можу визначити справжність купюр і забезпечити безпечне проведення операції.
4. Я знаю, які податки оплачу, і знаю, як уникнути їх або скоротити ті, які виникнуть за результатами угоди.
5. Паспорти всіх осіб, що беруть участь в угоді, дійсні і є в наявності на момент її здійснення.
6. Я впевнений, що даю завдаток за квартиру тій людині, за яку він себе видає і який не сховається з грошима відразу ж у невідомому напрямку.
7. Мешканці та власники квартири не перебували і не перебувають на обліку в нарко-і психоневрологічному диспансері.
... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Щодо тенденції на ринку нерухомості в Чернівцях, як і в більшості інших міст країни, склалася тенденція здавати будинки без обробки квартир. В результаті, після придбання житла на покупця часто лягав тягар додаткових витрат, щоб «довести до розуму» квартиру, що представляє собою бетонну або цегляну коробку. З повною обробкою квартири в Чернівцях, як правило, в останні роки здавалися в будинках або під'їздах, призначених для соціальних потреб. Потрібно сказати, що для більшої частини розвинених країн нормою є саме продаж готового до використання житла, а не недоробленого. Однак наше населення чисто психологічно було готове до такого стану речей, оскільки головним завданням для більшості покупців було придбання самих квадратних метрів. Крім того, з роками у багатьох склалося переконання, що в новій квартирі потрібно робити ремонт в будь-якому випадку, та й пам'ять про якість обробки будівельників радянських часів була свіжа. Однак економічна криза змусила учасників ринку нерухомості шукати нові способи залучення клієнтів, можливо саме тому квартири від забудовника в Чернівцях почнуть все частіше здаватися з повною обробкою. Наскільки затребувані готові квартири? Говорити про глобальну тенденцію все ж поки рано. Основна частина таких пропозицій зараз доводиться на сегмент економ-класу. Це квартири, розташовані на околицях міста. Причини подібної затребуваності криються нерідко в тому, що недорогі квартири часто купуються на «останні» кошти, тобто покупці повністю «викладаються». Нести серйозні витрати на обробку квартири в такій ситуації багатьом просто не під силу. До речі, додаткові витрати на ремонт є причиною, по якій покупці часто відмовляються від придбання квартири в Чернівцях, воліючи вторинний ринок житла. На думку фахівців, витрати на обробку нової квартири можуть становити близько 5-7% і більше від загальної вартості, тобто досить серйозну суму, а для економ-сегменту цей відсоток і того вище. ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Знайти доволі дешеву квартиру в Чернівцях доволі складно, але можна. Інше питання в тому, що такі пропозиції мають масу недоліків, які, часом, не перекривають практично єдиний «плюс» - прийнятну ціну. Найчастіше такі варіанти квартир знаходяться в периферійній частині міста, маючи невелику площу. Як правило, дешеві квартири виставляються на продаж в жахливому стані, що вимагають після купівлі негайного ремонту. Однак, ці проблеми ні що в порівнянні з тими сюрпризами, які не відразу кидаються в очі. Адже за дешевизною квартири може ховатися багато чинників як погана екологія, несприятливий район, складна транспортна ситуація. Покупцеві, що закриває очі на такі недоліки, варто пам'ятати про те, що дешевизна і ризики - дві сторони однієї медалі. «Це можуть бути і проблеми з документами, і перебої з термінами будівництва, і якісь судові справи». Найчастіше за «смачними» пропозиціями криється темна історія з документами. Якщо це первинний ринок нерухомості, то, як правило, квартири продаються на порядок дешевше у величезних мікрорайонах, де у забудовника ще немає всіх необхідних документів, що, природно, збільшує ризики покупця в рази. Темні плями є і в документах квартир на вторинному ринку нерухомості: в квартирі тимчасово відсутні проживають (знаходяться в місцях позбавлення волі або служать); підроблений заповіт; квартира продається за дорученням, яке на момент продажу може бути відкликаним; при продажі не були ущемлені інтереси неповнолітніх дітей і т.д. Крім цього, за привабливою ціною можуть приховуватися низькі темпи будівництва. Проте бувають ситуації, коли настільки аномальна ціна на той чи інший об'єкт пояснюється не тими чи іншими вадами або «сюрпризами», а особистим форс-мажором. ... Читати далі »
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |

Основні стратегії купівлі квартири, їх достоїнства і недоліки. Перед тим, як людина складає план Купити квартиру (не обов'язково письмово), вона повинна підібрати під себе і під свою ситуацію одну або кілька стратегій. Основні стратегії наступні:
      - Пряма купівля квартири. Це коли ви просто берете гроші або накопичуєте і купуєте квартиру.
      - Обмін квартир з доплатою. Ви самі або з батьками продаєте наявну у вас квартиру, доплачуєте гроші і купуєте іншу велику квартиру або дві квартири.
     - Обмін квартири і доплата в кредит. Ви продаєте квартиру, берете звичайний кредит і купуєте іншу квартиру.
      - Купівля з тим, щоб взяти іпотечний кредит. Ви вносите первинний внесок, берете іпотечний кредит і купуєте квартиру.
       Це основні стратегії для того, щоб купити нерухомість. Все, як правило, зводиться до однієї або декількох стратегій.
Безкоштовні оголошення: Цікаві статті про нерухомість |